Istanbul is uniek. Het is de enige stad ter wereld op twee continenten. Geniet van oud en nieuw in de culturele hoofdstad van Turkije met Istanbul-expert Marc Guillet

Restaurant Midpoint: modern en relaxed

Geplaatst op 24 juni 2011

Terras van Midpoint restaurant. Foto: Slawomira Kozieniec

Je loopt er bijna aan voorbij als je niet weet waar het zit aan de drukke winkelpromenade Istiklal (No.187), vlak bij het Nederlandse Consulaat-Generaal, waar de vlag altijd wappert.

Midpoint is uitgegroeid tot een populaire ontmoetingsplaats van Turkse professionals en buitenlanders die in de buurt werken. Het is een heerlijk ruim en modern relax restaurant met een smaakvolle, minimalistische, bijna Japanse inrichting.

Met een fraai en zeer ruim terras, waar je ook in de koude winterse dagen kunt zitten door de mobiele gasverwarmingspilaren bij de tafels.

Het is altijd genieten van het uitzicht over de Bosporus: Kadıköy en Üsküdar aan de Aziatische overkant, en de oude stad met de Hagia Sophia, het Topkapı paleis en de Blauwe moskee aan de andere oever van de Gouden Hoorn. Je ziet de kleine vissersbootjes dobberen en de grote olietankers en andere vrachtschepen voorbijvaren.

Midpoint heeft een uitgebreide kaart met fusion gerechten uit de internationale keuken. Wie zin heeft in traditionele Turkse kebabs is hier aan het verkeerde adres.

Ook heerlijke vegetarische gerechten en salades staan op de kaart.

De bediening is professioneel. De wijnen zijn goed. En een lunch of diner is er, gezien de locatie, relatief goedkoop.

Een van mijn favoriete restaurants in dit deel van Istanbul.

Adres: Istiklal Caddesi No.187

www.midpoint.com.tr

Genieten met vriendinnen bij Midpoint. Foto: Slawomira Kozieniec

Eén reactie op “Restaurant Midpoint: modern en relaxed”

  1. Gülseren schreef:

    Ook in winkelcentrum Palladium aan de Aziatische zijden als wel Bagdat Caddesi te vinden. Ook ik vond het er lekker eten en een goede sfeer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *