Istanbul is uniek. Het is de enige stad ter wereld op twee continenten. Geniet van oud en nieuw in de culturele hoofdstad van Turkije met Istanbul-expert Marc Guillet

Kadıköy een van de coolste wijken ter wereld

Geplaatst op 26 september 2018

Foto’s © Slawomira Kozieniec

De wijk Kadıköy, aan de kust van de Zee van Marmara en aan de Aziatische kant van Istanbul, is de afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid.

Er zijn tientallen nieuwe bars, hipster cafés, restaurants, ontwerpstudio’s, winkels, en tattoo studio’s geopend. Het is dé hotspot van de alternatieve jeugdcultuur in Istanbul.

Er hangt een meer ontspannen sfeer dan aan de hectische Europese kant van de Bosporus, waar ook de meeste toeristen blijven hangen. Hier ben je echt tussen de locals.

Kadıköy is uitgeroepen tot een van de 50 coolste buurten ter wereld door het tijdschrift Time Out.

Het magazine beveelt drie plekken aan waar je geweest moet zijn bij een bezoek aan de buurt.

ETEN

Restaurant Mythos, genesteld in het Haydarpaşa-treinstation, een van de historische monumenten in de stad, en vroeger het beginpunt van de spoorweg naar Bagdad. Volgens het tijdschrift serveert dit restaurant heerlijke koud en warme voorgerechten (meze), vakkundig gegrilde vis met daarbij natuurlijk de nationale Turkse drank rakı in een nostalgische setting.

DRANK

De favoriete kroeg van Time Out lezers aan de Kadife Sokak, beter bekend als de barstraat, is Arkaoda. Ze hebben heel het jaar een gevarieerde selectie van underground dj’s en muzikanten uit Istanbul en het buitenland, met live shows op de bovenste verdieping.

DOEN

Met uitzicht op de Zee van Marmara en de skyline van de oude stad is de Moda boulevard en kustpark een onovertrefbare ontmoetingsplek voor picknicks en chillen op het gras.

VERBLIJF

Het Sarnıç Boutique Hotel. Gevestigd in een gerenoveerd oud Grieks herenhuis, dat dateert uit de Ottomaanse tijd. Het is een charmante, schilderachtige plek die zowel betaalbaar is als in het hart van de wijk ligt, aldus Time Out magazine.

Wil je veel meer ontdekken in Kadıköy? Bestel dan mijn wandeling door de wijk in de reisgids Wandelen in Istanbul uitgegeven door Odyssee Reisgidsen.

https://www.odyssee-reisgidsen.nl/gids/wandelen-in-istanbul

 

Tags: / /

Eén reactie op “Kadıköy een van de coolste wijken ter wereld”

 1. Mahmud Ghazni schreef:

  Hey, It’s Mahmud here. Recently your website caught my attention while searching for similar domain names. After entering the website, It seems that your website is brand new or not complete yet. So I thought I should try to contact you by leaving a comment on your website. Because as a Freelancer, I provide WordPress-related services like:
  .
  1) Website Design & Development
  2) Theme Setup & Customization
  3) Speed Optimization
  4) Website Migration
  6) On-Page SEO Setup
  7) Malware Removal
  8) Landign Page Design
  9) Fix WordPress Errors
  10) WordPress Virtual Assistant
  .
  You can hire me through Upwork Marketplace using Upwork Direct Contact. This is a great way to hire a freelancer, especially one you don’t know. Because It’s safe for both clients and freelancers.
  .
  If you want to know more details, you can contact me via email or WhatsApp. You can also request a Free Consultation Service to find out what kind of improvements are needed for your websites. Thank you for your attention.
  .
  Best regards,
  Mahmud Ghazni
  Web Design & Developer
  WhatsApp: +8801322311024
  Email: mahmud.ghazni@yahoo.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *