Istanbul is uniek. Het is de enige stad ter wereld op twee continenten. Geniet van oud en nieuw in de culturele hoofdstad van Turkije met Istanbul-expert Marc Guillet

Aanbevolen hostels in Istanbul

Geplaatst op 19 oktober 2018

Hierbij tips van ervaringsdeskundigen over hostels in Istanbul.

Check hun sites voor de meest recente prijzen.

Foto © Slawomira Kozieniec

 1.  1. Na mijn stagetijd in Istanbul keer ik regelmatig terug, waarbij ik vaak  in hostels verblijf. In Sultanahmet is Yunus Emre prima te doen.. 15  euro per nacht incl ontbijt en bijna nooit druk!
 2. Maar een echte aanrader vind ik Bada Bing hostel. Dit ligt niet in Sultanahmet (wat ik juist een voordeel vind). Het ligt tussen Tophane en Karaköy richting de waterkant (dus geen bergbeklimming) het is half juni open gegaan dus alles is nieuw, prima bedden en alles is schoon! De prijzen vallen ook ontzettend mee. Check www.hostelworld.com

Ik vind de locatie juist top! Je stapt zo de tram op richting Sultanahmet (al zou ik het juist lopen), je kan zo iets naar links lopen en dan die weg omhoog bij Galata om de Istiklal winkelstraat in te komen. Je kan zo de bus nemen naar het gezellige Ortaköy.

 1. Een andere goede is te zien op www.cheershostel.com vlakbij de Hagia Sophia
 1. Ik had twee jaar geleden goede en goedkope ervaringen met Coridal House Hostel

http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/Cordial-House-Hostel/Istanbul/792?source=adwordsdynamic&kid=569286&aid=2&gclid=CJqR-eqk9LMCFUNb3goddwcAlw

 1. http://www.ihouseistanbul.com/contact.html dorms met 4 bedden.
 2. http://www.orienthostel.com/ sinds 1989 in de toeristische wijk Sultanahmet, kamer met 4 bedden vanaf 15 euro per nacht. Contact Onur Tuntas at onurtuntas@hotmail.com. Onur is one of the owners of Orient Hostel and a good guy.
 3. http://www.cengohostelistanbul.com/ vlakbij de winkelpromenade Istiklal en in het hart van de uitgaanswijk. Kamers schoon, staf vriendelijk.
 4. Vlakbij de Galata-toren in de Galip Dede straat het World House Hostel. http://www.worldhouseistanbul.com/
 5. http://www.hushhostelistanbul.com/  I don’t know the prices but I got some friends who works there, pretty nice place for students in Kadıköy. Hush Hostel Lounge and Hush Moda.
 6.  Bunk hostels http://bunkhostels.com/
 7. Juliet Rooms & Kitchen on the Asian side in the trendy hood of Moda (Kadıköy). http://www.julietistanbul.com/  
Tags: /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *