Istanbul is uniek. Het is de enige stad ter wereld op twee continenten. Geniet van oud en nieuw in de culturele hoofdstad van Turkije met Istanbul-expert Marc Guillet

Feesten als een koningin in club Reina

Geplaatst op 25 januari 2012

In de BMW, op weg naar club Reina

“Jongens, jullie geloven het niet, maar ik ken iemand via via die heeft geregeld dat we in Istanbul door een chauffeur worden opgehaald van het vliegveld en dat we zaterdagavond als VIP op de lijst staan voor de hotste club van Istanbul: Reina…”

Deze mail ontving ik van Anne, sinds jaar en dag mijn party partner in crime. Samen met haar, zus Anouk en goede vriendin Lieke ga ik een lang weekend naar Istanbul. Het belooft dus een luxueus tripje te worden.

Ik weet dat Reina koningin betekent, maar meer kennis dan dat heb ik niet over de club. Als ik op hun website kijk, blijkt dat celebraties als Paris Hilton, Sting en Uma Thurman een bezoek aan Istanbul niet compleet vinden zonder een bezoek aan Reina.

Een week later is de zaterdagavond eindelijk aangebroken. Haren geföhnd, jurkjes aan, lippen gestift; wij zijn er klaar voor. De chauffeur komt aangereden in een grote BMW met geblindeerde ramen. Alle vier stappen we in alsof we er dagelijks in opgehaald worden, maar we kunnen een knijpje in elkaars arm toch niet onderdrukken. Op naar de club.

Zo speciaal als we net nog dachten te zijn, zo middenmoot voelen we ons wanneer de auto stopt bij de venue. We zijn omringd door snelle bolides en wagens met Hummer-achtige omvang.

We worden als royalty’s onthaald door de bedrijfsleider van de club. Hij escorteert ons naar een zithoekje dat vrij is. De inrichting van Reina is strak, maar warm door het rode fluweel waar de loungebanken mee bedekt zijn. De mensen zien er uit om door een ringetje te halen. Mannen met strakke witte overhemden en modern geknipte kapsels, vrouwen op pumps met hakken die extreem hoog zijn en dun als een potlood. De term ‘zien en gezien worden’ lijkt te zijn uitgevonden voor deze club. Desondanks heerst er toch een bijzonder relaxte en gezellige sfeer. We bestellen vier bier bij de ober. Hij kijkt ons raar aan.

De DJ draait top 40 hits met een extra beat er onder. Niet echt wat je verwacht van een club met wereldfaam, maar het danst lekker weg. Naarmate de avond vordert, worden ons aan alle kanten drankjes aangeboden. De Turken zijn open en gastvrij, en willen het graag laten zien.

Twee hippe Turkse zusjes van onze leeftijd willen duidelijk vrienden met ons worden. Ze stellen ons voor aan hun broer, ‘iemand uit de regering’, en nog wat andere mensen waar zij mee op stap zijn. We hebben het erg gezellig en voordat we het weten is het een uur of vier ’s nachts. Het licht gaat langzaam aan. Onze nieuwe vrienden staan er op onze rekening te betalen.

Daarna nodigen ze ons uit met hen mee te gaan naar een andere club die nog wel open is. Het volgende moment zitten we met z’n negenen opgevouwen in de jeep van de man ‘die in de regering zit’. Een bestuurder brengt ons aan de andere kant van de stad. We komen terecht in een shabby club met tapijt op de vloer, de banken én de muren. Het ruikt er muf. We zijn bekaf, maar onze vrienden barsten nog van de energie. De broer heeft een oogje op een van mijn vriendinnen en ze komt moeilijk van hem af. We nemen afscheid en stappen in een taxi; alle vier toch opgelucht om weer in een gewone auto te zitten.

Anne-Floor Sinnige

 

 

 

Tags: / / / /

9 reacties op “Feesten als een koningin in club Reina”

 1. Donna schreef:

  Prachtig verhaal, ik ben enthousiast geworden en ga zeker binnenkort naar Istanbul & Club Reina :)!

 2. Vanessa schreef:

  Wat een superleuk geschreven stuk! Ik ben helemaal enthousiast!!!!

 3. Will schreef:

  Leuk! Turken zijn inderdaad echt open en gastvrij. Leuke meisjes ook.

 4. Mira schreef:

  In de wereldstad Istanbul, en in de wereldclub REINA. Met die Turkse traditionele gastvrijheid in een moderne plek met fantastische muziek. Prachtige combinatie! Jullie hebben genoten als konigingen!

 5. jessica schreef:

  Ik had het gevoel alsof ik erbij was! Goed stuk! Ik ben benieuwd naar meer verhalen uit Bruisend Istanbul

 6. Marianne schreef:

  Heel leuk om te lezen!
  Er is heel wat te beleven in de prachtige en gezellige stad Istanbul!

 7. Marieke schreef:

  Wat levendig geschreven! Een bezoekje aan deze hotspot moet ik zeker niet aan mij voorbij laten gaan zo te lezen!

 8. Anne schreef:

  ik ben alleen benieuwd naar die ‘iemand via via’ die zou ik namelijk ook willen leren kennen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *