Istanbul is uniek. Het is de enige stad ter wereld op twee continenten. Geniet van oud en nieuw in de culturele hoofdstad van Turkije met Istanbul-expert Marc Guillet

Babylon, mijn favoriete live muziek club

Geplaatst op 22 maart 2011

Baba Zula treedt op in Babylon. Foto: Slawomira Kozieniec

Onbetwist nummer 1 op mijn lijst van de tien beste live muziek clubs in Istanbul is Babylon. Al meer dan tien jaar is Babylon een prominente plek voor lokale en buitenlandse bands.

Met uitzondering van de zomer heeft Babylon de rest van het jaar diverse concerten per week. Babylon presenteert een breed scala aan muzikale stijlen en artiesten: van wereldmuziek tot rock, jazz, R & B, en nog veel meer.

Onlangs genoot ik van een optreden van Baba Zula. Een kleurrijke band die bekend staat om zijn neo-psychedelische folk rock. In een multidisciplinaire show met buikdanseressen, saz, gitaar, percussie en een sneltekenares die met een i-mac visueel commentaar gaf op de actie op het podium en haar cartoonachtigen tekeningen projecteerde op een van de muren.

De club heeft een modern design en een uitstekende geluidsinstallatie. Iedereen kan de artiesten duidelijk zien, omdat zowel op de begane grond als op het balkon veel ruimte is. De capaciteit is 400 personen.

Een van de hoogtepunten voor mij was een concert van de Vlaamse band Zita Swoon onder leiding van de charismatische zanger/gitarist/componist en tekstschrijver Stef Kamil Carlens.

Babylon ligt in het hart van het bruisende uitgaanscentrum van Tünel aan het begin van Istiklal Caddesi, de kilometerslange winkelpromenade met talloze bars, clubs en restaurants. Vergelijkbaar met New York’s Soho.

Op de avond van de voorstelling kun je kaartjes kopen aan het ​​loket tegenover de ingang van Babylon. Of online via Biletix.

Babylon

Adres: Seyhbender Sokak 3

Vlakbij Sofyali Sokak

Asmalı mescit

Tel. +90 212 292 7368

http://www.babylon.com.tr/english/

Tickets via: www.biletix.com

Tags: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *