Istanbul is uniek. Het is de enige stad ter wereld op twee continenten. Geniet van oud en nieuw in de culturele hoofdstad van Turkije met Istanbul-expert Marc Guillet

Zure pruimpjes: Turkse lekkernij

Geplaatst op 2 juni 2019

Het seizoen van de groene pruimpjes is weer aangebroken. Ze zijn zuur en hard, maar Turken smullen ervan en kijken er elk voorjaar weer naar uit.

Op warme dagen knabbelen ze van deze lekkernij. Vaak dippen ze die vooraf in zout. Een bekende combinatie van zuur en zout, zoals bij de Margarita cocktail waarbij de buitenrand bovenaan het glas eerst met limoen wordt ingewreven en daarna met zout wordt besprenkeld.

De friszure pruimpjes heten in het Turks ‘Erik’.

Turken zijn gek op zuur. Bij talloze gerechten eten ze yoghurt, en tafelzuur is er ook volop in alle soorten en van allerlei groenten en fruit.

Ik zou zeggen: eet smakelijk. Oftewel ‘afiyet olsun’.

Tags: / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *