Istanbul is uniek. Het is de enige stad ter wereld op twee continenten. Geniet van oud en nieuw in de culturele hoofdstad van Turkije met Istanbul-expert Marc Guillet

Kokoreç, geroosterde darmen als snack

Geplaatst op 27 juni 2019

Foto’s © Slawomira Kozieniec

Kokoreç, aan het spit geroosterde darmen van lam of geit, is een populaire snack in het nachtleven in Turkije. En een ideale manier om de volgende ochtend niet met een kater wakker te worden na een avond of nacht stevig drinken met vrienden, zo verzekeren Turkse vrienden mij.

Broodje darm is gevuld met fijngesneden darmen gewikkeld rondom hart, milt, nieren, longen, en vet van een lam of geit. Na het roosteren wordt alles in kleine stukjes gesneden en op een sandwich gelegd nadat het is vermengd met zout, peper, chilipeper vlokken, oregano en peterselie.

In 1997 werd een soortgelijk Grieks gerecht (kokoretsi) verboden door een maatregel van de Europese Commissie op het verwerken van ingewanden in vleesproducten.

Wanneer Turken zeggen dat ze niet willen dat Turkije lid wordt van de EU noemen ze vaak dit voorbeeld en zeggen dat ze hun kokorec lekkernij niet willen opgeven.

 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *