Istanbul is uniek. Het is de enige stad ter wereld op twee continenten. Geniet van oud en nieuw in de culturele hoofdstad van Turkije met Istanbul-expert Marc Guillet

Istanbul fietsend verkennen, cool!

Posted on 8 maart 2019

Foto’s  © Slawomira Kozieniec Kadiköy heet de deelgemeente waar ik woon. De wijk ligt aan de Aziatische oever van de Bosporus en gaat er prat op een van de modernste van Istanbul te zijn. Onze deelgemeente had de eerste vrouwelijke loco burgemeester, het eerste Blijf-van-mijn-lijf huis en als een van de eerste ook fietspaden. Heel… Read more »

Turks lezen & spreken? Een makkie!

Posted on 5 maart 2019

Foto’s © Slawomira Kozieniec Turks leren is niet makkelijk.  Het is qua zinsstructuur en grammatica heel anders dan Nederlands, Engels, Duits of Frans. Het hoort namelijk niet tot de Indo-Europese taalfamilie. Zo komt het vervoegde werkwoord altijd helemaal achteraan in de zin en niet op de tweede plaats zoals in de Europese talen. Turks is… Read more »

Tips voor zakenreizigers in Istanbul

Posted on 25 februari 2019

Foto © Slawomira Kozieniec Je gaat voor de eerste keer voor een korte zakentrip naar Istanbul. Welk goed en strategisch gelegen hotel kies je dan? Waar kun je goed werken? Wat zijn leuke restaurants? Hier mijn tips. Wat spreekt mij het meest aan? De enorme dynamiek, de energie, creativiteit, ambitie, mix van culturen, verpletterende gastvrijheid,… Read more »

Sporen van Nederlands erfgoed in Istanbul

Posted on 20 februari 2019

Foto’s © Slawomira Kozieniec Aan de populaire winkelpromenade Istiklal, op een steenworp afstand van het Nederlandse consulaat, staat een onopvallend kantorengebouw met een opvallende naam, Turhol Han. Vroeger was dit gebouw, dat rond 1880 werd opgetrokken, een Nederlands handelshuis in deze Europese, kosmopolitische wijk Beyoĝlu met modieuze winkels en restaurants, waar in de tijd van… Read more »

Botter, Nederlandse couturier van royals & high society in Istanbul

Posted on 14 februari 2019

Botter-huis heet het markante oude pand aan het begin van de Kalverstraat van Istanbul, de Istiklal Caddesi, vrijwel naast het Zweedse consulaat. Het is het eerste art-nouveau gebouw van Istanbul, dat de Italiaanse architect Raimondo D’Aronco in 1901 bouwde in opdracht van sultan Abdülhamit II voor diens Nederlandse hoofd-kleermaker en modeontwerper Jan Botter. De Ralph… Read more »