Istanbul is uniek. Het is de enige stad ter wereld op twee continenten. Geniet van oud en nieuw in de culturele hoofdstad van Turkije met Istanbul-expert Marc Guillet

Proef ayran, een Turkse nationale drank

Posted on 16 september 2018

Proef wanneer je Istanbul bezoekt in ieder geval ayran, een van de drie nationale drankjes van Turkije; de andere twee zijn thee en rakı (anijslikeur). Drink de ayran gekoeld, bij voorbeeld bij een broodje kebab. In de warme zomermaanden is het ook een uitstekende dorstlesser, veel beter dan al die zoete frisdrank waar je steeds… Read more »

Sporen van Nederlands erfgoed in Istanbul

Posted on 15 september 2018

Aan de populaire winkelstraat Istiklal, op een steenworp afstand van het Nederlandse consulaat, staat een onopvallend kantorengebouw met een opvallende naam, Turhol Han. Vroeger was het een Nederlands handelshuis in deze Europese, kosmopolitische wijk Beyoĝlu met modieuze winkels en restaurants, waar in de tijd van de sultans veel niet-moslims zoals Grieken, Joden, Armeniërs, protestanten en… Read more »

Praalgraf van sultan Mehmet de Veroveraar

Posted on 5 september 2018

Het barokke praalgraf van sultan Mehmet de Veroveraar ziet er van buiten uit als een creatie van de oosterse sprookjes uit 1001-Nacht in de Efteling. Binnen heerst een gewijde stilte. Devote moslims op sokken prevelen gebeden. Ze raken het glas rondom de sarcofaag met de grote witte tulband smekend aan, hoewel duidelijk staat aangegeven dat… Read more »

Aanbevolen hostels in Istanbul

Posted on 30 augustus 2018

Hierbij tips van ervaringsdeskundigen over hostels in Istanbul. Check hun sites voor de meest recente prijzen. Foto: Bunk hostel  1. Na mijn stagetijd in Istanbul keer ik regelmatig terug, waarbij ik vaak  in hostels verblijf. In Sultanahmet is Yunus Emre prima te doen.. 15  euro per nacht incl ontbijt en bijna nooit druk! Maar een… Read more »

Taxi’s in Istanbul: do’s en don’ts

Posted on 25 augustus 2018

Ik heb heel veel aardige, hulpvaardige en vriendelijke taxichauffeurs meegemaakt van de bijna 18.000 die er in Istanbul zijn. Laatst nog was ik in der haast, op weg naar het vliegveld, mijn rugzak vergeten in een taxi. Mijn paniek was snel voorbij toen een andere taxichauffeur zijn collega belde en hij mijn rugzak terugbracht naar… Read more »