Istanbul is uniek. Het is de enige stad ter wereld op twee continenten. Geniet van oud en nieuw in de culturele hoofdstad van Turkije met Istanbul-expert Marc Guillet

Kokorec

Posted on 7 juli 2019

Turks lezen & spreken? Een makkie!

Posted on 5 juli 2019

Foto’s © Slawomira Kozieniec Turks wordt in Nederland veelal gezien als een exotische taal, omdat het qua zinsstructuur en grammatica zo anders is dan Nederlands, Engels, Duits of Frans. Het hoort namelijk niet tot de Indo-Europese taalfamilie. Zo komt het vervoegde werkwoord altijd helemaal achteraan in de zin en niet op de tweede plaats zoals… Read more »

Waterpijp tussen de locals

Posted on 3 juli 2019

Foto’s  © Slawomira Kozieniec Sigaretten roken is voor zenuwpezen. Het roken van een waterpijp is een sociale bezigheid, om een uurtje of twee te relaxen met vrienden of familie, om weg te dromen, te filosoferen en de drukte van de stad en het leven even te ontvluchten. Zoals in het verborgen Ottomaanse gebouwtje Corlulu Ali… Read more »

Taxi’s in Istanbul: do’s & don’ts

Posted on 30 juni 2019

Foto © Slawomira Kozieniec Turkse taxi’s behoren tot de goedkoopste in de wereld. Voor een ritje van 5 km ongeveer 2,25 euro, aldus onderzoek door taxi2airport dat data analyseerde van Taxi-Calculator.com. Op de internationale ranglijst blijken taxi’s in Istanbul de op zes na goedkoopste te zijn. Na Egypte, India, Thailand, Indonesië, Maleisië en Mexico. In… Read more »

Oproep tot gebed: Azan

Posted on 28 juni 2019

Foto © Slawomira Kozieniec Vijf keer per dag worden moslims opgeroepen tot het rituele gebed. Die oproep heet de Azan. Degene die de oproep zingt is een religieuze functionaris, de muezzin. Vijf keer bidden is een van de vijf plichten voor elke moslim. de andere zijn de geloofsbelijdenis, vasten tijdens de maand Ramadan, aalmoezen geven… Read more »