Istanbul is uniek. Het is de enige stad ter wereld op twee continenten. Geniet van oud en nieuw in de culturele hoofdstad van Turkije met Istanbul-expert Marc Guillet

Frida Kahlo en Diego Rivera in Istanbul

Geplaatst op 6 januari 2011

Frida Kahlo in Pera museum

Kunstliefhebbers in Istanbul kunnen genieten van twee van de meest opmerkelijke Mexicaanse kunstenaars van de 20e eeuw: Frida Kahlo en Diego Rivera.

Hun unieke karakters, levensverhalen en intrigerende relatie, net als hun oeuvre, hebben altijd tot veel belangstelling geleid bij het publiek. De twee kunstenaars zijn nu voor het eerst in Turkije te bewonderen in een tentoonstelling van meer dan veertig van hun werken uit de Gelman-collectie in het mooie Pera Museum.

Verzamelaars Jacques en Natasja Gelman brachten een aanzienlijk deel van hun leven door in Mexico. Het meest opvallende zijn de zelfportretten die Frida Kahlo schilderde. Ze tonen de sporen van haar artistieke persoonlijkheid. Daarnaast zijn er de werken van Diego Rivera.

Deze wereldwijd geprezen collectie werd eerder gepresenteerd tijdens een beperkt aantal tentoonstellingen buiten Mexico.

Waar: Pera Museum

Datum: 23 december – 20 maart 2011

Eén reactie op “Frida Kahlo en Diego Rivera in Istanbul”

  1. Esma schreef:

    Ik heb donderdag 24 februari de tentoonstelling bezocht.
    Het was voor mij een erg leuk om Frida in Istanbul te kunnen bezichtigen.Wat mij opviel er waren hele jonge kinderen aanwezig met hun klas.Dat zie ik dan te weinig in Nederland.Marc het was op aanraden van jou.Bijzonder mooi en de moeite waard.Istanbul was weer prachtig in alle opzichten.
    Esma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *