Istanbul is uniek. Het is de enige stad ter wereld op twee continenten. Geniet van oud en nieuw in de culturele hoofdstad van Turkije met Istanbul-expert Marc Guillet

Apotheker die nog zelf poeders en zalfjes maakt

Geplaatst op 26 september 2019

In de wijk Kadıköy  in de Moda Caddesi (straat) op nummer 89B staat op de deur dat we voor een nieuwe ‘Yeni’ apotheek staan. Dat was inderdaad zo, in 1902. Inmiddels is deze Yeni Moda Eczane de oudste van deze wijk. En zoals het gros van de bedrijven in Turkije een familiezaak.

Eigenaar Melih Ziya Sezer (1932) nam de zaak over van zijn vader. Zoon Ali Demir is in de voetsporen van zijn opa en vader getreden en is docent farmacologie aan de universiteit van Istanbul. Ali’s eerste schoentjes hangen in de winkel, die voor de helft museum is.

Het is leuk om alle oude flesjes en instrumenten uit de vorige eeuw te zien. Apotheker Melih is een echte ambachtsman en maakt nog zelf poeders en zalfjes. Die ruik je zodra je de deur opent.

Klassieke muziek is zijn passie. En dat is te merken ook. Meestal klinkt er symfoniemuziek vanuit zijn laboratorium. Neem gerust een kijkje binnen. De oude apotheker is altijd blij met belangstellende bezoekers uit het buitenland.

Tags: /

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *