Istanbul is uniek. Het is de enige stad ter wereld op twee continenten. Geniet van oud en nieuw in de culturele hoofdstad van Turkije met Istanbul-expert Marc Guillet

De beroemdste straat van Istanbul

Posted on 25 september 2017

Steen en been klagen de inwoners van Istanbul over hun beroemdste straat: de Istiklal Caddesi – Onafhankelijkheidslaan. Deze unieke winkelpromenade op een steile heuvel ten noorden van de Gouden Hoorn, is de Kalverstraat aan de Bosporus. Wel wat langer, 1,5 kilometer, en drukker. In de hoogtijdagen van de straat liepen hier op zaterdag en zondag… Read more »

Şakirin, een ‘vrouwelijke’ design moskee

Posted on 16 september 2017

Wil je in Istanbul eens iets anders zien dan de koninklijke moskeeën zoals de Blauwe moskee of de Süleymaniye moskee? Bezoek dan de Şakirin moskee (2009) aan de Aziatische kant van Istanbul, in de wijk Üsküdar. Verrassend modern en een verademing tussen al de moskeeën die volgens hetzelfde Ottomaanse patroon zijn gebouwd. De Şakirin moskee, meteen bij de hoofdingang van de… Read more »

Fietsen met Semra in Istanbul

Posted on 8 september 2017

Waarom is het zo leuk om in Istanbul te fietsen? Bij een bezoek aan Istanbul mag fiesen wat mij betreft niet ontbreken. Je ontdekt het mystieke oosten en het moderne hippe westen in één stad. Je staat versteld van de historische eeuwenoude bezienswaardigheden en ziet plekken die toeristen normaal niet kunnen vinden. Aan de andere kant… Read more »

Taxi’s in Istanbul: do’s en don’ts

Posted on 7 september 2017

Ik heb heel veel aardige, hulpvaardige en vriendelijke taxichauffeurs meegemaakt van de 35.000 die er in Istanbul zijn. Laatst nog was ik in der haast, op weg naar het vliegveld, mijn rugzak vergeten in een taxi. Mijn paniek was snel voorbij toen een andere taxichauffeur zijn collega belde en hij mijn rugzak terugbracht naar de… Read more »

Orient Express nostalgie in Pera Palas

Posted on 4 september 2017

Het Pera Palace Hotel (Turks: Pera Palas Oteli) is een historisch museum hotel in de wijk Beyoğlu (Pera) van Istanbul. Het hotel was 4 jaar gesloten, van 2006 tot 1 september 2010, voor een grondige renovatie en restauratie. Ik ben blij dat alle historische elementen in het interieur van het eerste modene hotel van Turkije… Read more »