Istanbul is uniek. Het is de enige stad ter wereld op twee continenten. Geniet van oud en nieuw in de culturele hoofdstad van Turkije met Istanbul-expert Marc Guillet

Taxi’s in Istanbul: do’s en don’ts

Posted on 7 juli 2017

Ik heb heel veel aardige, hulpvaardige en vriendelijke taxichauffeurs meegemaakt van de 35.000 die er in Istanbul zijn. Laatst nog was ik in der haast, op weg naar het vliegveld, mijn rugzak vergeten in een taxi. Mijn paniek was snel voorbij toen een andere taxichauffeur zijn collega belde en hij mijn rugzak terugbracht naar de… Read more »

Hotels met zwembad

Posted on 2 juli 2017

Steeds meer toeristen die – met of zonder kinderen – Istanbul bezoeken willen na een vermoeiende dag slenteren langs alle top attracties even bijkomen en afkoelen in een zwembad. Vraag is dan: welke hotels hebben een eigen zwembad? Ik heb er een aantal verzameld in het toeristische hart van Istanbul, de wijk Sultanahmet, waar je… Read more »

De beroemdste straat van Istanbul

Posted on 29 juni 2017

Steen en been klagen de inwoners van Istanbul over hun beroemdste straat: de Istiklal Caddesi – Onafhankelijkheidslaan. Deze unieke winkelpromenade op een steile heuvel ten noorden van de Gouden Hoorn, is de Kalverstraat aan de Bosporus. Wel wat langer, 1,5 kilometer, en drukker. In de hoogtijdagen van de straat liepen hier op zaterdag en zondag… Read more »

Echte appelthee? In de Kruidenbazaar!

Posted on 17 juni 2017

Echte  appelthee? In de Kruidenbazaar Een van mijn favoriete plekjes in Istanbul is de thee/waterpijptuin naast de Corlulu Ali Pasa Cami in Fatih. Je gaat naar binnen door een klein poortje langs de bakken met gloeiende kolen en komt dan in een achteraf hofje waar ze verrukkelijke appelthee schenken. Die appelthee is niet de appelthee… Read more »

Şakirin, een ‘vrouwelijke’ design moskee

Posted on 15 juni 2017

Wil je in Istanbul eens iets anders zien dan de koninklijke moskeeën zoals de Blauwe moskee of de Süleymaniye moskee? Bezoek dan de Şakirin moskee (2009) aan de Aziatische kant van Istanbul, in de wijk Üsküdar. Verrassend modern en een verademing tussen al de moskeeën die volgens hetzelfde Ottomaanse patroon zijn gebouwd. De Şakirin moskee, meteen bij de hoofdingang van de… Read more »